dilluns, 15 d’octubre del 2012

Marmitako de tonyina




Avui presento una recepta salada que es surt una miqueta d'allò publicat fins ara.... Feia temps que tenia pensat preparar-la i m'he decidit!
Aquesta és una recepta que vaig veure al "Canal Cocina". Procedeix de la gastronomia basca i el seu nom fa referència a l'olla on es cou: "la marmita".
La recoman perquè és una recepta molt saborosa i una manera diferent de menjar peix.

Ingredients:
- 1 pebre verd
- 1 pebre vermell
- 2 cebes
- 2 pebres "xoriceros"
- 4 o 5 patates
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta de pebre vermell picant - opcional
- 1 litre de suc de peix
- 400gr de tonyina a trossets
- Oli
- Sal

Primer hem de hidratar els pebres "xoriceros" amb aigua per a poder després separar-ne la polpa. Picam la verdura (les cebes i els pebres) ben petita i sofregir-la fins que estigui blana i hi afegim la polpa del pebre. Pelam i tallam les patates i les afegim a la mescla juntament amb una cullerada de pebre vermell dolç i picant si ens agrada. Ho ben remenam i hi afegim el suc de peix.
Deixam coure durant una hora aproximadament o fins que les patates estiguin prou fetes. Apagam el foc i hi afegim la tonyina perquè cogui amb l'ardor que queda a l'olla.
Bon profit!!!



1 comentari: