diumenge, 2 de febrer del 2014

Phoskitos casolans



 La recepta d'avui l'he trobada al bloc "Kanela y limón". M'encanta aquest bloc! Recomano que el visiteu perquè sempre té unes receptes fantàstiques que fan una ganaaaaa...

Aquests "cropans" surten bons però realment no s'assemblen als Phoskitos comercials. És una recepta amb poques complicacions, ja veureu com el més complicat de la recepta és aconseguir un acabat uniforme amb la capa de xocolata i amb la textura adequada.

Anem per la recepta.
La he hagut d'adaptar perquè no tenia ous suficients i així i tot ha sortit bona... Posaré els ingredients que jo he emprat però si voleu veure la recepta original, cliqueu aquí.





Ingredients:

 Per al bescuit:
- 50gr de llet
- 50gr d'oli
- 3 ous
- 80gr de farina
- 1 pessic de sal

Per a la crema de llet:
- 100gr de nata muntada
- 80gr de llet condensada
- 1 cullerada de mel

Per a la cobertura de xocolata:
- 100gr de xocolata amb llet
- 100gr de xocolata fondant
- 50gr d'aigua
- 50gr de mantega

Primer hem de preparar la planxa de bescuit. Posam en un bol la llet, l'oli, els vermells d'ou, la farina, 20gr de sucre i la sal, i ho ben mesclem. A part batem els blancs a punt de neu amb la resta del sucre, que anirem afegint en tres vegades. Unim les dues mescles amb moviments delicats per no baixar els blancs i posem la mescla a la safata de forn folrada amb paper. Ho posem a coure, amb el forn prèviament escalfat a 160ºC, durant uns 15 minuts.
Traiem del forn el bescuit i el posem damunt un paper nou retirant el que havíem fet servir abans. Enrotllem amb el nou paper el bescuit i deixem refredar per complet.

Mentre preparem la mescla per a la crema de llet que farà de farcit. Només cal ben mesclar els ingredients i posar una capa damunt la planxa, tornar enrodillar i deixar reposar al frigorífic durant una hora.

Una volta fred, hem de tallar el bescuit en porcions d'un centímetre de gruix. Col·loquem els trossos damunt una reixa, per poder reaprofitar el que ens caigui, i ja els podrem regar amb la mescla de xocolata que haurem fos al microones.

Cal deixar refredar fins que la xocolata quedi dura.


Bon profit!














Observacions:
- Per enrodillar el bescuit una vegada tret del forn, és millor fer-ho quan està una mica calent per evitar que es pugui rompre.
- Per tapar els rollets de bescuit amb la xocolata, convé que estigui una mica teba però sense estar espessa perquè sinó no queda una capa uniforme. Per poder tapar les dues cares, he regat una cara primer, he deixat refredar i, tornant a escalfar la xocolata una mica, he regat l'altra cara després.

1 comentari:

  1. Maria quina pinta crec que vindré a berenar amb tu i axins els probo,m'agrada molt aquest phoskitossss.
    Mil petonest guapa.
    Bona setmana.

    ResponElimina