divendres, 11 d’abril del 2014

Pa de pagès


Fa molta estona que tenc la recepta de pa de pagès en les meves mans i he de dir, modèstia apart, que el tenc bastant dominat... ;)

Aquest pa és qüestió de fer-lo moltes vegades perquè no té cap tipus de complicació. Tres ingredients en són la base i el podem fer al nostre gust afegint-li més o manco oli i/o sal. Jo per norma no li poso sal però si us agrada, n'hi podeu posar una mica.

Anem per la recepta.

Les quantitats són orientatives, sí em sap greu, faig com les àvies que ho faig a l'ull...

Ingredients:
- 600gr de farina normal
- 350gr d'aigua
- 25gr de llevat
- 1 rajolí d'oli


Posem la farina a un bol i hi afegim el llevat. És en aquest moment que li hem de afegir la sal si volem posar-n'hi. Hi tirem l'aigua a poc a poc, i anem pastant. No li hem de tirar tota l'aigua perquè la farina no sempre es beu la mateixa quantitat. Hem d'aconseguir una pasta integrada, prou manejable que no s'aferri als dits. Per acabar de desenganxar la pasta dels dits em poso un rajolí d'oli a les mans i l'acabo de pastar.
 Deixem tovar uns 30 minuts (una mica més si estem a l'hivern).
Quan hagi doblat el seu volum la tornem a pastar i deixem reposar una altra vegada.
Aques cop ja li donarem forma, redona o més allargada segons ens agradi i ho col·loquem a la llauna. Li marquem uns solcs amb l'ajuda del ganivet al damunt i deixem tovar una estoneta més, fins que els talls estiguin molt marcats i es vegi la pasta ben esponjada.
Posem al forn a 180-200ºC uns 60 minuts.


Ja està a punt per menjar!




Bon profit!


2 comentaris: