divendres, 31 d’octubre del 2014

Bunyols (2)


Ja estem damunt Tots Sants i, tal com ja sabeu, acostumem a menjar bunyols mullats amb mel, arrop o sucre. Aquí teniu la recepta de l'any passat.
Enguany vaig voler provar altres receptes i vaig trobar la de na Roser de "Sa Cuina de na Roser" . La veritat és que van quedar boníssims. Gràcies Roser! Recomano de passada que visiteu el seu bloc.
Apunteu...

Ingredients: 
- 300gr de farina de força
- 300gr de patata
-  2 cullerades de mantega de vaca
- 4 cullerades de sucre
- 2 ous
- 25gr de llevat

 
Primer cal bullir les patates i deixar que es refredin. Després hem de fondre el llevat amb mig got d'aigua teba i mesclar-ho amb la farina, la patata, la mantega, els ous i el sucre. Ho ben pastem i quan estigui ben lligat ho deixem reposar. Deixem que tovi almenys dues hores.
Quan la pasta estigui ben tovada, a jo em va sortir del bol, ja els podem fregir.
Posam una quantitat generosa d'oli en una paella, que sigui fonda, i quan l'oli estigui ben calent formem els bunyols. 
Cal banyar-se els dits amb oli o amb aigua, jo me'ls bany amb una mica d'aigua. Agafem una piloteta de pasta del tamany d'una nou i anem movent els dits fins a aconseguir el forat enmig, i ja els podem posar a fregir. Quan tinguin el color desitjat (va al gust, a casa a uns els agraden ben morenets i a altres blanquets), els posem a un plat amb paper absorbent i ja estaran a punt per menjar amb mel, arrop o sucre.




Bon profit!



2 comentaris: