divendres, 31 d’octubre de 2014

Bunyols (2)


Ja estem damunt Tots Sants i, tal com ja sabeu, acostumem a menjar bunyols mullats amb mel, arrop o sucre. Aquí teniu la recepta de l'any passat.
Enguany vaig voler provar altres receptes i vaig trobar la de na Roser de "Sa Cuina de na Roser" . La veritat és que van quedar boníssims. Gràcies Roser! Recomano de passada que visiteu el seu bloc.
Apunteu...

Ingredients: 
- 300gr de farina de força
- 300gr de patata
-  2 cullerades de mantega de vaca
- 4 cullerades de sucre
- 2 ous
- 25gr de llevat

 
Primer cal bullir les patates i deixar que es refredin. Després hem de fondre el llevat amb mig got d'aigua teba i mesclar-ho amb la farina, la patata, la mantega, els ous i el sucre. Ho ben pastem i quan estigui ben lligat ho deixem reposar. Deixem que tovi almenys dues hores.
Quan la pasta estigui ben tovada, a jo em va sortir del bol, ja els podem fregir.
Posam una quantitat generosa d'oli en una paella, que sigui fonda, i quan l'oli estigui ben calent formem els bunyols. 
Cal banyar-se els dits amb oli o amb aigua, jo me'ls bany amb una mica d'aigua. Agafem una piloteta de pasta del tamany d'una nou i anem movent els dits fins a aconseguir el forat enmig, i ja els podem posar a fregir. Quan tinguin el color desitjat (va al gust, a casa a uns els agraden ben morenets i a altres blanquets), els posem a un plat amb paper absorbent i ja estaran a punt per menjar amb mel, arrop o sucre.




Bon profit!



dimecres, 22 d’octubre de 2014

Baguettes integrals




Ja era hora, ho sé! Després de tant temps sense publicar per fi m'he decidit a tornar. He de dir en la meva defensa que he tingut un estiu mogudet i... moooolta vessa de preparar i penjar receptes. M'haureu de perdonar. ;)
Avui torno amb una recepta de pa.
Coincidint que recentment es celebrar el dia mundial del pa, he preparat una versió integral de les baguettes que us havia ensenyat anteriorment a partir d'una recepta de Paul Hollywood.
El resultat, boníssim!!! Al final hem arribat a la conclusió que són millors que les altres.

Anem per la recepta:

Ingredients:
- 250gr de farina integral
- 350gr de farina de força
- 10gr de sal
- 60gr d'oli d'oliva
- 50gr de llevat
- 350gr d'aigua teba

Posem els dos tipus de farina, la sal, l'oli i el llevat al bol de la pastadora, i hi afegim l'aigua. Remenem fins a obtenir una pasta ben lligada. Això necessita ben bé uns 10 minuts.
Preparem un bol untat amb oli i posem la mescla a dins. Deixem tovar almenys una hora, una hora i mitja.
En aquest punt, ja podem encendre el forn a 180ºC perquè escalfi.
Una volta ha doblat el seu volum, ja podem preparar les baguettes. Dividim la pasta en 4 parts iguals (més o manco... sempre és molt difícil), n'agafem una de les 4 i l'aixafem una mica. Pleguem els dos extrems cap al mig de la pasta i anem enrodillant format un xurro que agafarà la forma de barra de pa.
Fem el mateix amb els altres tres munts de pasta i deixem reposar les barres a la safata mitja hora fins que estiguin tovades.
Abans de posar-les al forn, les espolsem amb farina i li hi fem talls a la superfície.
Pugem la temperatura del forn a 200ºC i posem dos gots d'aigua a dins d'una superfície apta baix de tot del forn.
Enfornem les baguettes i les deixem coure més o manco una hora, fins que tinguin el color desitjat.



Bon profit!