dimecres, 24 de desembre de 2014

Galetes de nadal i bones festes




Si us voleu entretenir aquests dies de vacances i voleu tenir ben ocupats als vostres fills, podeu acabar l'any amb una recepta de galetes de nadal.
La recepta original la podeu trobar aquí molt més professional. ; )

Els ingredients per a les galetes són:
- 350gr de farina de rebosteria
- 125gr de mantega freda
- 100gr de mel
- 1 pessic de nou moscada en pols
- 1 pessic de clau en pols
- 1 pessic de gingebre en pols
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 ou
- 100gr de sucre

Per a la glassa per a decorar:
- 200gr de sucre en pols
- 1 blanc d'ou



Mesclem tots els ingredients amb la batedora o a mà, jo ho vaig fer a mà perquè la meva petita ajudant pogués ficar-hi les seves manetes també. Ho ben pastem fins a obtenir una pasta compacta, sobretot vigilar que la mantega quedi ben integrada, ja que és molt fàcil que ens quedin trossos que no estiguin ben mesclats al ser aquesta freda.
Una volta formada la pasta, la dividim en tres munts i ja podrem formar les galetes. Agafem un dels munts i amb l'ajuda de l'aprimadora li donem un gruix d'uns 5 mm. Formem les galetes amb l'ajuda d'un talla pastes i les posem a la safata de forn.
Les galetes han de coure uns 10-15 minuts, depèn del forn a uns 170ºC. Estaran cuites quan es faci una sombra més marró a la banda de la galeta.
Les deixem refredar i preparem la glassa. Mesclem el sucre i el blanc d'ou i el remenem amb l'ajuda de la batedora de varilles fins que estigui muntada. Posem la mescla a la màniga pastissera i ja podem decorar.
Si volem diferents colors només cal que mesclem una mica de glassa amb colorant i jo ho tenim.
Deixem eixugar i ja estan a punt per menjar!!!

Ja veis que no tenc gaire manya però la intenció és el que compta!!! jejeje!!!

Bon profit!!!







divendres, 12 de desembre de 2014

Cinnamon Rolls - Rotllos de canyella




Aquesta és una altra de les receptes que tenia pendent des de feia temps que volia provar perquè trobo que la combinació de sucre morè i canyella és fantàstica.
La recepta és de Alma Obregón del famós bloc "Objetivo: Cupcake perfecto". En aquest cas l'he trobada a la secció Cupcakemaniancs d'Azucarera. Aquí hi ha l'enllaç.
No ha estat gens complicada de fer, només tenir la paciència d'esperar el necessari perquè la pasta cresqui per poder enfornar.



Anem per la recepta.

Per fer la pasta

- 650gr de farina
- 7gr de llevat sec
- 250ml de llet
- 75gr de mantega
- 75gr de sucre blanc
- 1 pessic de sal
- 4 ous

Per el farcit
- 150gr de sucre morè
- 40gr de farina
- 120gr de mantega
- 5-6 cullerades de canyella en pols

Per el glassat
- 100gr de sucre en pols
- 4 cullerades de nata líquida
- 1 poquet d'aigua
    Posem al bol la meitat de la farina amb el llevat; mesclem tot i reservem. A continuació mesclem en una cassoleta la llet amb el sucre, la mantega i la sal, i escalfem a poc a poc, fins que es fongui la mantega però sense que arribi a bullir.
    Posa a batre la batedora, amb el ganxo de pujar els ous, a velocitat baixa la mescla de farina i llevat, incorporant a poc a poc la llet amb la mantega, i després els ous, un a un.
    Una vegada la mescla és homogènia, batem uns 3 minuts a velocitat màxima. Incorporem a poc a poc la resta de la farina, i batem a velocitat baixa-mitjana. Després de 3 o 5 minuts, la pasta estarà elàstica.
    Canviem al ganxo per a pasta i batem fins a aconseguir una pasta amb la textura adequada.
    Posem la pasta a un bol gran prèviament untat amb oli i ho tapem amb un paper film. Deixem fermenta més o manco 90 minuts, o fins que hagi doblegat el seu volum.

    Mentrestant, prepararem el farcit.
    Mesclem tots ingredients amb un parell de ganivets, perquè no es fongui la mantega si la manipulem molt amb les mans, fins a obtenir una mescla arenosa.

    Una vegada tovada la pasta, l'hem d'aixafar amb el puny per deixar que perdi l'aire i esperem 10 minuts. Passat aquest temps estirem la massa en una superfície enfarinada fins a formar la forma d'un quadrat de 30 cm x 30 cm. Hi tirem el preparat per el farcit enrotllem la pasta aferrant els extrems amb una miqueta de nata líquida o llet.
    Tallem 8 rodanxes iguals del rotllo i les col·loquem en una safata o font de forn de vidre o ceràmica una mica untada amb mantega. Deixem reposar durant 1 hora tapat amb un film.
    Pintem les rodanxes amb una mica de nata líquida i posem a coure al forn a 190° durant 25-30 minuts, fins que estiguin daurats o fins que en introduir un escuradents en una de les rodanxes surti net.

    Per preparar el glassat de damunt, passem la sucre per un sedàs o col·lador i incorporem la nata líquida. Mesclem afegint una miqueta d'aigua fins que la mescla sigui homogènia.Tirem la mescla sobre els rotllos amb l'ajuda d'una cullereta i ja estan a punt per menjar.



    Bon profit!