dimarts, 19 de maig de 2015

Robiols de peix (II)




Després de moooooolta estona sense penjar res, amb una bona excusa (jejeje!!! M'he dedicat a la família), torn amb una recepta molt menorquina!!
Tenim un pescador aficionat a casa i emprem el peix en moltes receptes. Una de les tantes és un sofregit per fer robiols. Aquesta setmana la pescada va ser d'oblades però pot ser qualsevol peix o tonyina de llauna.

Anem per la recepta.

Ingredients:
Per a la pasta
- 1200gr de farina
- 400gr de sèu de porc
- 25gr de llevat
- 350gr d'aigua

Per el farcit
- 4 cebes
- 1/2 pebre vermell gros
- 3 dents d'all
- 2 tomàtigues de ferro
- 300-400gr de peix aproximadament
- oli
- sal
- 1 poc de pebre negre mòlt

Primer cal preparar el farcit perquè ha d'estar fred per a preparar els robiols. Així, preparem el sofregit posant les verdures a una paella i deixant-les coure lentament. Una vegada cuites, hi afegim el peix i el deixem coure uns 5 minuts. Retirem del foc i deixem refredar mentre preparem la pasta.
Mesclem els ingredients i ho pastem, a mà o amb l'ajuda d'un robot de cuina, fins a obtenir una pasta ben lligada i que es pugui treballar. Una vegada preparada, ja podem anar formant els robiols.
Abans de començar a omplir, convé escórrer el sofregit perquè si la pasta queda molt empapada amb l'oli, els robiols al coure s'obren.
Formem els robiols fent una bolla de pasta. L'aprimem amb l'ajuda de l'aprimadora i hi posem una cullerada del sofregit damunt. Tanquem el robiol doblegant la pasta sobre el sofregit i ben sellem les vores amb els dits. Tallem amb l'ajuda del tallapastes, de formatjada de formatge en el meu cas, per donar-li la forma característica de robiol, i ja el tenim fet.
Seguim donant forma als robiols i col·locant-los a la safata de forn. Abans d'enfornar, els pintem d'ou i els deixem coure al forn, que tindrem preescalfat, uns 20 minuts o fins que tinguin el color que desitgem.





Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada