dissabte, 14 de febrer de 2015

Pastís de poma - Apple Pie


Som de la opinió que qualsevol postre que facis amb poma queda bé, és una fruita molt agraïda a l'hora d'emprar-la per fer pastissos. Aquest pastís d'avui no fa res més que confirmar aquesta afirmació. Mmmmmhhhh!! Què bo ha estat!!!

La recepta és una mescla de vàries que he anat veient per la xarxa i pel canal cocina. Concretament he agafat la recepta de la pasta del bloc Bakemania i el farcit he fet la meva pròpia adaptació de la recepta de Mathew Scott de Cocina Americana de Canal Cocina.

Mireu...

Ingredients:

Per a la pasta:
- 310gr de farina
- 1 pessic de sal
- 225gr de mantega freda tallada en daus
- 60 ml d'aigua freda

Per al farcit
- 6 pomes variades (2 golden, 2 pink lady, 2 marlene)
- 60gr de sucre morè
- 1 cullerada sopera de farina
- 20gr de mantega
- 1 cullerada de canyella
- 1 culleradeta de nou moscada
- suc de mitja llimona

Primer cal que preparem la pasta amb els ingredients de la manera següent: mesclem la farina i la sal amb la mantega fins a obtenir una mescla arenosa, i hi afegim l'aigua. Pastem fins a lligar els ingredients. Fem dos parts, les emboliquem amb paper film i les deixem reposar al frigorífic almenys una hora.
Per a preparar el farcit hem de pelar i treure els pinyols a les pomes i tallar-les a làmines no gaire primes. Ho posem en un bol i hi anem afegint la resta d'ingredients: el suc de llimona, el sucre, la farina, la mantega i les espicies.
Passat el temps de repos de la pasta, estirem una de les dues parts de manera que tapi tot el motlle i n'hi sobri un poc. Col·loquem la pasta al motlle i hi tirem dins el preparat de poma per al farcit. Estirem l'altra part de pasta i tapem unint les dues parts fent pessics amb els dits. Fem quatre talls damunt perquè pugui respirar i la posem al forn, que ja haurem preescalfat, durant 20 minuts a 200ºC. Passat aquest temps, baixarem la temperatura a uns 190ºC i deixarem coure uns 40 minuts més.
Per comprovar que està ben cuit, la pasta ha de tenir un to daurat i si punxem amb un ganivet a l'interior, s'ha de clavar perfectament, com si ho clavessim a la mantega.

Deixem refredar i ja està a punt per menjar!

Bon profit!





diumenge, 1 de febrer de 2015

Pastís de formatge





La recepta d'avui l'he trobada al magnífic bloc "Food and Cook". És una recepta fàcil i amb un resultat excel·lent, només has de tenir paciència per ben coure'l. 
Teniu la recepta original aquí. Us recoman que faceu una ullada al bloc ja que hi entreu, val la pena tot el seu conjunt, fotos, estètica visual...

Apunteu la recepta.

Ingredients: 

Per a la base: 

- 80gr galetes tipus digestive
- 60gr mantega
Per a la crema de formatge: 

- 680gr de formatge cremós (tipus Philadelphia)
- 3 ous
- 230gr de sucre
- 225gr de nata líquida 
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla 
 
Primer posem el forn en marxa a uns 180ºC.
A continuació cal que preparem la base per al pastís triturant les galetes amb la picadora o amb l'aprimadora de pasta. Jo he optat per la segona opció perquè no tenia picadora. Posem les galetes en una bossa de congelar i amb l'ajuda de l'aprimadora anem donat cops fins a esmicolar totes les galetes. Us recoman que poseu un pedaç damunt la bossa perquè si us emocioneu gaire podeu rompre la bossa amb els cops.

Mentre anem picant les galetes desfarem la mantega amb el microones anant en compte de no cremar-la. Quan tenim les galetes fetes miques i la mantega fosa, ho mesclem tot i formem una pasta. La posarem a la base del motllo que emprarem prèviament folrat amb paper de cuina, procurant premsar-la una mica. Deixem que es refredi al frigorífic mentre preparem l'altra part del pastís.

Hem de batre amb la batedora el formatge, el sucre, la nata i la vainilla fins a obtenir una mescla. Seguidament hi anem afegint els ous d'un en un. Ben mesclem fins que estigui tot lligat.
Posem la mescla al motllo i ho preparem per enfornar.

Per aconseguir la textura humida i esponjosa, cal que el pastís es cogui al bany maria. Així, folrem la safata de forn amb paper d'alumini i l'omplim d'aigua. Hi afegim el motllo amb la mescla i deixem coure a 180ºC durant una hora o fins que l'escuradents surti ben net.
Passat aquest temps, obrim la porta del forn una miqueta i deixem que vagi baixant la temperatura poc a poc. Jo vaig esperar una horeta. Després trèiem el pastís del forn i el deixem refredar al frigorífic com a mínim unes 6 hores. Aquests pastissos sempre queden molt més bons si els preparem un dia abans de consumir-los.

Bon profit!!