diumenge, 12 de juliol del 2015

Pollastre amb gambes


Amb aquest plat inaugurem una nova etiqueta al bloc, les especialitats den Ramon! L'home de la casa ja sabeu que és pescador aficionat, per això les seves especialitats són normalment de peix i marisc.
El plat d'avui és senzill de preparar. Apunteu.

Ingredients:
- 300gr gamba mitjana
- 12 ales de pollastre
- 1 ceba
- 5 tomàtigues grans
- 1 pebre vermell
- 3 dents d'all
- Aigua
- Sal

Primer anem preparant un sofregit amb la ceba, l'all, el pebre i la tomàtiga. Ha de coure uns 25 minuts per assegurar-nos que les verdures estan ben cuites, sobretot la tomàtiga.
Mentre cou, pelarem les gambes, reservarem les cues i posarem, les pells i els caps a una cassola. Hi afegim una mica d'aigua, mig got, i ho bullim. Quan està bullit passem ho triturem amb la batedora i ho passem pel colador xinès.
Triturarem el sofregit i l'ajuntarem amb el suc que hem obtingut de triturar les pells i els caps de les gambes. Ho reservarem.
Sofregirem les ales de pollastre dins la cassola i hi afegirem la salsa que hem reservat abans. Deixem coure una mitja horeta a foc baix, i en els darrers 5 minuts hi afegim les cues de les gambes.

Ja està a punt per menjar!




Bon profit!

divendres, 3 de juliol del 2015

Coca amb pebres






Ja començam la temporada d'estiu!!!! I amb ella, les berenetes de coques i panets!!! Per inaugurar-la idò, us penjo aquesta recepta.
Bé, he de confessar que també l'he penjada per pressions familiars, més concretament queixes perquè no tenia penjada la recepta de coca salada. Sonia, Carlos... Ja està!!! ;)
Penseu que aquesta base de coca salada també serveix per la coca a tomàtiga, amb olives, carabassonet i de qualsevol altra cosa que la vulguem fer.


Ingredients:

Per a la pasta:
- 300gr de farina
- 100gr d'oli
- 100gr d'aigua
- 1 pessic de sal
- 30gr de llevat

Fonem el llevat amb l'aigua i ho posem al bol de pastar. Hi afegim l'aigua, la sal i anem tirant la farina mentre ho pastem fins a obtenir una mescla homogenia. 
Estenem la pasta damunt la safata fins aque aquesta, estigui del tot coberta amb la pasta. Hi posem els pebres per damunt i ho reguem amb un rajolí d'oli i un poquet de sal. Ho deixem tovar una mica, uns 20 minuts, i ja ho podem posar al forn.
Ha de coure uns 25 minuts a 200ºC, però ja sabeu que depèn del forn i de com ens agradi la coca més blanqueta i més torrada.
La deixem refredar i ja la tenim a punt per menjar.





Bon profit!!